Analiza Complexa si Domenii Conexe

Contract de Cercetare in cadrul Programului de CeEx al ANCS
Nr. 2-CEx06-11-10/2006

Octombrie 2006 - Noiembrie 2008
Parteneri


 • Institutul de matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane - coordonator de proiect
 • Universitatea Babes-Bolyai - Cluj Napoca
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza - Iasi


  Proiectul abordeaza o tematica de traditie in cercetarea matematica romaneasca: analiza complexa si domeniile conexe. El valorifica prestigiul si forta scolii romanesti de analiza complexa, teoria potentialului si cvasiconformitate, fondata de S. Stoilow la mijlocul secolului trecut si se bazeaza pe colaborarea centrelor cu traditie in domeniu: Bucuresti, Cluj si Iasi. Aceasta cooperare s-a coagulat in jurul Seminarului Romano-Finlandez, rod al colaborarii dintre S. Stoilow si R. Nevanlinna.
  Analiza complexa este unul dintre domeniile matematice cele mai active in momentul de fata, avand in acelasi timp legaturi cu alte domenii ale analizei (teoria potentialului, analiza globala, teoria masurii), cu geometria algebrica, topologia, analiza functionala. Cele trei centre partenere au o bogata traditie si vor realiza o abordare a mai multor directii actuale de cercetare in Analiza Complexa si domeniile sale conexe. Se va forma astfel o retea puternica in acest domeniu, cu numeroase colaborari externe.
  Unele dintre subtemele abordate au aplicatii practice si legaturi cu alte domenii ale matematicii si fizicii si se incadreaza in unele din temele prioritare ale FP 7 al UE pe perioada 2007-2013: Nanostiinte si Nanotehnologii  TEMATICA:
  1. Geometrie si dinamica complexa
  2. Functii univalente de una sau mai multe variabile complexe
  3. Aspecte analitice, probabiliste si geometrice in teoria potentialului
  4. Aspecte si tendinte moderne in teoria functiilor cvasiregulate  Echipa de Cercetare  Activitati si Rezultate